Tako lahko zvišaš svojo željo po spolnosti

Se ti zdi, da zadnje čase nimaš veliko volje do seksa in ne veš, kako zvišati libido? Normalno je, da imaš dneve, ko ti do spolnih odnosov preprosto ni, ni pa normalno, da ti do spolnih odnosov nikoli ni. Sploh, če imaš doma ljubečega partnerja, ki jasno kaže, da si želi biti intimen s teboj. Kaj storiti?

Tvoj prvi korak je, da ugotoviš, zakaj ne čutiš nobene potrebe po spolnih odnosih. Je to zaradi zdravil, partnerja, stresa, bolezni, utrujenosti? Šele, ko temu prideš do dna, pa preberi, kako na povsem naraven način zvišati libido. Včasih je rešitev povsem enostavna.

1. Določene vrste sadja

Nekatere raziskave so pokazale, da lahko uživanje določenih vrst sadja zviša libido. Poskusiti ni greh. Fige, banane in avokado so najbolj znani afrodiziaki, ki naj bi pomagali zvišati libido. Četudi zadeva ne učinkuje 100 %, boš v svoje telo vnesla zdrave in hranilne snovi, ki ohranjajo tudi vitalnost in zdravje spolnih organov.

2. Čokolada

Čokolada že vrsto let velja za simbol poželenja. Ne samo zaradi odličnega okusa, ampak tudi zaradi zmožnosti izboljšanja spolnega užitka. Po nekaterih raziskavah čokolada spodbuja sproščanje feniletilamina in serotonina v vašem telesu, kar naj bi spodbudilo libido in izboljšalo razpoloženje. Spet po drugi raziskavi pa so pozitivni učinki čokolade na spolnost zgolj psihološki. Če vam pomaga, zakaj pa ne?

5 NAČINOV, KAKO IZBOLJŠATI SPOLNE ODNOSE

3. Samozavest

Če nimaš zdrave samopodobe, ti ne bodo pomagala nobena živila. Prvi pogoj za normalne spolne odnose in zdravo željo po seksu je prepričanost vase in v svoje telo. Šele, ko se dobro počutiš v svoji koži in se ne obremenjuješ, ali si partnerju sploh všeč, lahko zares uživaš v seksu. Kako zvišati libido? Poglej se v ogledalo in spoznaj, kako zelo posebna in čudovita si!

4. Meditacija

Preobremenjenost in utrujenost pogosto potisneta spolne potrebe na stranski tir. Če je tvoj razlog za pomanjkanje spolne sle stres, ti pri tem lahko pomaga meditacija. Če se ti zdi, da se v tem ne najdeš, razmisli, kaj je tista stvar, ki te sprošča. Je to šport, joga, glasba, ples, sprehod v naravi? Vzemi si čas zase in se sprosti. Če se ti zdi, da s partnerjem ne najdeta dovolj časa, da bi se lahko povezala, ga povabi zraven. Morda se bosta tako zbližala in ponovno začutila poželenje.

5. Poskrbi za kvaliteten spanec in dober odnos ter zaupanje s partnerjem.

Če je problem na emocionalni ravni, se s partnerjem pogovori in povej, česa si želiš. Kot že rečeno, pomembno je, da ugotoviš, v čem tiči razlog za brezvoljnost do spolnih odnosov in hitro boš ugotovila tudi, kako zvišati libido.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo