TELEVIZIJA V SPALNICI – 8 RAZLOGOV PROTI

Na prvi pogled se zdi televizija v spalnici dobra ideja. Preden greste spat, se lahko udobno namestite v postelji in potem počasi zadremate, ob tem pa se vam ni treba premikati iz dnevne sobe v spalnico. Vendar nikar ne razmišljajte tako. Televizija v spalnici je slaba navada, ki se je večina ljudi, ki jo ima, zelo težko odvadi. Preberite, zakaj televizija pod nobenim pogojem ne spada v spalnico.

1. Boljši spanec

Če ste v spalnici brez televizije, boste dokazano imeli bolj kvaliteten spanec. Ne samo to, študije so pokazale, da boste tudi več ur spali. Naslednji dan bo tako lepši in bolj produktiven.

2. Dober vzgled otrokom

Če imate otroke, ki se že od malega navajajo, da imata starša v spalnici televizijo, se jim bo to zdelo nekaj normalnega. Zagotovo jo bodo nekoč imeli tudi oni, verjetno bodo na vas začeli pritiskati zelo zgodaj.

3. Več komunikacije

Brez televizije bo v spalnici več komunikacije. Preden bosta zaspala, se bosta pogovarjala, kako sta preživela dan in se pocrkljala.

4. Več spolnih odnosov

Pari, ki imajo v spalnici televizijo, imajo za polovico manj spolnih odnosov kot tisti, ki televizije v spalnici nimajo.

6 RAZLOGOV, ZAKAJ PARTNER NOČE VEČ TOLIKO SPOLNIH ODNOSOV KOT NEKOČ

5. Več prostora

Televizija v spalnici zaseda nekaj prostora. Če je nimate, lahko na njeno mesto postavite kaj bolj uporabnega oziroma celotno spalnico lažje opremite.

6. Vsaka soba ima svoj namen – spalnica za spanje

V kuhinji kuhate, v jedilnici jeste, v pisarni delate – vsaka soba ima svoj namen. Spalnica je narejena za to, da v njej spite. Televizijo raje postavite v dnevno sobo.

7. Manj gledanja televizije

Televizija lahko povzroča tudi zasvojenost. Če jo imate v spalnici, jo boste zagotovo gledali več kot pa drugje.

8. Več branja

Če imate v spalnici televizijo, se boste verjetno težko pripravili do tega, da kakšen večer vzamete v roke knjigo. Branje pa je izjemno koristno. Vsak bi moral vsaj enkrat mesečno prebrati kakšno knjigo, saj to prinaša ogromnooo koristnih učinkov.

Povzeto po: Becoming Minimalist

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo