Uživanje koruznih laskov: 4 pozitivni učinki

Ste kdaj pomislili na uživanje koruznih laskov? Koruza je zelo priljubljena žitarica, ki nam omogoča raznoliko kulinarično ustvarjanje. Uporabimo jo lahko za pripravo različnih jedi, jo dodamo v solato ali pa zgolj popečemo in pojemo kot posladek. Kaj pa uživanje koruznih laskov?

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste užili tako imenovane koruzne pramene oziroma laske, ki rastejo skupaj s koruznim storžem. Če je temu tako, vas prav gotovo ne rabi skrbeti, saj imajo koruzni laski veliko pozitivnih učinkov na naše telo.

Koruzni laski so poznani po svojih hranilnih in zdravilnih vrednosti ter se uporabljajo za lajšanje različnih zdravstvenih težav. Svojo hranilno vrednost imajo zahvaljujoč svoji sestavi, vsebujejo namreč veliko kalija in vitamina C ter K.

Kaj se dogaja z našim telesom, če užijemo koruzne laske? Zakaj so tako zdravilni?

Uravnavajo raven sladkorja

Čaj iz koruznih laskov lahko pripomore k dvigu ravni inzulina in uravnava raven sladkorja v krvi. To je zelo priročna informacija predvsem za sladkorne bolnike, saj gre za naraven način uravnavanja ravni sladkorja.

Pomagajo v boju proti bolečinam v sklepih

Uživanje koruznih laskov ima precej protivnetnih in alkalnih lastnosti, zato posledično dobro vpliva na organizem, ko se ta bojuje z bolečinami v sklepih. Ne gre pričakovati izboljšanja stanja že po prvi skodelici čaja, vendar se vsekakor splača potruditi in čaj uživati dlje časa.

ZDRAVA MALICA V SLUŽBI: 11 OKUSNIH RECEPTOV

Pripomorejo k čiščenju našega telesa

Uživanje čaja iz koruznih laskov nam zagotavlja diuretični učinek. To pomeni, da pomaga pri izločanju prevelike količine strupov iz našega telesa. Posledično se bomo počutili precej bolje in naše telo se bo napolnilo z energijo.

Pomagajo pri izgubi prekomerne teže

Koruzni laski so zaradi svojih diuretičnih in očiščevalnih lastnosti dobro dopolnilo za izgubo prekomerne teže. Njihovo uživanje nam namreč daje občutek sitosti, ki lahko traja dlje časa. Tako ne čutimo potrebe po prekomernem prehranjevanju, saj dolgo časa ne občutimo lakote.

Povzeto po: Útil e interesante

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo