7 NASVETOV ZA BOJ PROTI PRHLJAJU

Boj proti prhljaju je lahko težek in nadležen. Prhljaj na lasišču ni nezaželen zgolj z vidika estetike, temveč je hkrati precej moteče stanje, saj lahko povzroča močno srbenje in posledično pojav majhnih lusk, ki so vidne s prostim očesom. Na srečo lahko z dobro higieno in nekaterimi naravnimi sestavinami boj proti prhljaju uspešno zmagamo.

Se tudi ve borite s prhljajem? Ne veste, kako se ga trajno znebiti? Je vaše lasišče srbeče? Z naslednjimi nasveti boste dosegle, da bodo vaši lasje ne samo brez prhljaja temveč tudi bolj zdravi in močnejši.

Poskrbite, da bodo vaši lasje čisti

Umazano lasišče povzroča srbečico, praskanje pa prinaša samo še več prhljaja. Prav tako poskrbite za čistočo krtače in drugih pripomočkov, ki jih uporabljate za lase. Pomembno je tudi, da teh pripomočkov ne uporablja več oseb hkrati.

Previdno pri barvanju las

Nekatere barve za lase so zelo močne in lahko povzročijo reakcijo na lasišču. V primeru prhljaja to obvezno povejte svojemu frizerju, da bo pravilno ukrepal.

Uporabite limono

Lupino limone lahko nanesete na vaše lasišče ter pustite delovati 15 minut. Sok limone lahko dodate tudi v vodo, s katero boste sprali lase. Nato nanesite svoj običajni šampon in še enkrat temeljito sperite lasišče.

NARAVNE MASKE ZA LASE, KI JIH LAHKO NAREDIŠ SAMA

Izberite dober šampon

Niso vsi šamponi enako uspešni pri vseh ženskah. Če vidite, da vam en ne ustreza, ga zamenjajte z drugim. Na trgu je več vrst šamponov, ki prisegajo na zmanjšanje videza prhljaja.

Masirajte lasišče

Masaže so zelo koristne, saj povečajo krvni obtok na tem območju. Uporabite tudi kokosovo ali oljčno olje in pustite delovati nekaj minut.

Zdrava prehrana in čim manj stresa

Poskusite jesti kar se da zdravo in v svojo prehrano vključite hrano, bogato z omega 3 (jajca, ribe, oreščki, čičerika). Vadite sprostitvene tehnike za nadzorovanje stresa in s tem se bo prhljaj zmanjšal.

Maska iz medu in jajc

Veliko žlico medu zmešajte z enim jajcem ter masko nanesite na lasišče. Pustite učinkovati nekaj minut, potem pa lasišče umijte s svojim šamponom. Ne pozabite temeljito izprati. Maske iz medu lahko uporabljate tudi za kožo – recepte najdete TUKAJ.

Povzeto po: AmericaTV 

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo