Kako znižati srčni utrip v mirovanju?

kako znižati srčni utrip v mirovanju

Normalni srčni utrip v mirovanju se giblje med šestdeset in sto utripov na minuto. Zelo pomemben je za vaše zdravje in splošno dobro počutje. Ko merite srčni utrip v mirovanju, morate poskrbeti, da nekaj časa ne izvajate telesnih aktivnosti, saj meritev potem ni točna. Če se vam zdi, da imate previsok srčni utrip v mirovanju, lahko v spodnjem članku preverite, kako znižati srčni utrip v mirovanju.

Kako znižati srčni utrip v mirovanju?

Uživajte zdravo prehrano in zadostno količino vode

Pravilno prehranjevanje je lahko odličen način, kako znižati srčni utrip v mirovanju. Izogibajte se hitri, ocvrti, slani in sladki hrani. Uživajte veliko vlaknin, namesto rdečega mesa raje izberite ribe. Na primer losos je bogat vir zdravih maščob (omega-3 maščobe), ki ugodno vplivajo na vaše srce. Uživajte čim več kalcija, ki ga najdete v mlečnih izdelkih. Vendar namesto sira, ki na primer vsebuje veliko maščob in soli, raje izberite nesladkan jogurt. Velika prednost je, če imate možnost, da kupite domače mlečne izdelke.

Odlično živilo za srce so tudi ovseni kosmiči, ki ne vplivajo le pozitivno na krvno-žilni sistem, ampak izboljšujejo celoten imunski sistem. Namesto sladkih prigrizkov se odločite za oreščke (orehe, arašide), sladico pa si lahko pripravite tudi iz jogurta in chia semen – okusen chia puding. Seveda ne pozabite na zadosten dnevni vnos vode v telo.

Nekaj receptov za okusen obrok, ki ugodno vpliva na srčni utrip:

LOSOSOV FILE Z MEDOM IN GORČICO

SVEŽ AVOKADOV NAMAZ

ČEMAŽEV PESTO

KREMNA CVETAČNA JUHA

DOMAČ VODNI KEFIR

PROSENA KAŠA S SUHIMI SLIVAMI IN MEDOM

OVSENI KOSMIČI S SADJEM IN OREŠČKI

Na svoj urnik vključite redno telesno aktivnost

Gibanje je pomembno. Je enostaven način, kako znižati srčni utrip v mirovanju. Ni pomembno, s kakšne vrste športom se ukvarjate. Tek, plavanje, ples, kolesarjenje, karkoli vas zanima. Način, kako znižati srčni utrip, je tudi to, da vožnjo z avtomobilom na krajše razdalje zamenjate s hojo. Redna vsakodnevna hoja lahko pripomore k ugodnemu srčnemu utripu v mirovanju.

Izogibajte se stresu in poskrbite za kvaliteten spanec

Ne boste verjeli, ampak tudi nenehen stres, neprespanost in hiter način življenja lahko negativno vplivajo na vaš srčni utrip. Če ste pod stresom, si najdite hobi, ki vas bo sproščal in bo pregnal stres. Naj bo to šport, joga, meditacija, poslušanje glasbe ali risanje. Poskrbite tudi za zadosten in kvaliteten spanec. To je zagotovo eden izmed pomembnejših načinov za zniževanje srčnega utripa v mirovanju. Vsaj eno uro pred spanjem se začnite sproščati. Ne pijte, ne jejte, ne uporabljajte pametnih telefonov ali druge elektronike. Vzemite si čas zase, meditirajte ali se lotite kakšne knjige.

Tako se znebite stresa glede na vaš horoskop

Komentarji
Morda vas bo zanimalo